русский корабльнахуй
 
Останні новини  19 серпня 2024 16:22 

У Чернівцях встановили хрест на костелі Найсвятішого серця Ісуса - ФОТО

підтримай автора: оригінал
12
-
0
Будівельники замінили дерев’яні перекладини у шпилі. Дах перекрили міддю.
Храм ремонтують за донорські кошти, Польщі в основному. Приїжджають з польського інституту "Полоніка" , - про це журналістам 0372.ua повідомила начальниця Управління охорони культурної спадщини Вікторія Діденко.
Представники інституту вже приїжджали в 2023 році, аби прийняти реставраційні роботи трьох памʼятників християнського кладовища по вулиці Зеленій. За словами пані Вікторії, роботи там були виконані якісно. Працювала польсько-українська група - майстри з Кам'янця-Подільського під кураторством поляків.
Зручний формат новини у нашому Telegram
На перший погляд храм виглядає "суворим" через гострий шпиль та сірий колір будівлі. Від нього віє чимось готичним та містичним. Костел все ще приваблює своєю загадковістю.
Виявляється цей храм збудували у 1894 році у неоготичному стилі, йому 129 років. Він належить римо-католикам. Але раніше у костелі не охрещували людей, не вінчали та не відспівували. Та під час Другої світової війни, коли у 1941 році Чернівці окупувала армія німців та румунів, почались гоніння євреїв. Щоб врятуватись від смерті у газовій камері, євреї могли у цьому костелі прийняти римо-католицтво.