русский корабльнахуй
 
Новини України  18 серпня 2024 13:59 

"Як умру, то поховайте": у мережі пригадали, як Ален Делон читав "Заповіт" Шевченка - відео

підтримай автора: оригінал
7
2.4k
0
Після новини про смерть легендарного актора фільмів "Червоне коло" і "Самурай" Алена Делона в мережі пригадали відео, датоване 2022 роком, коли він зачитав "Заповіт" Тараса Шевченка у французькій адаптації.
Відомо, що зірка з початку повномасштабної війни РФ підтримувала Україну, і це декламування було одним з актів такої підтримки.
У той час Делон був учасником проєкту солідарності з українським народом від журналістської команди Cyril Viguier та посольства України у Франції. У його межах він читав поезію Кобзаря, а відео з виступом оприлюднили на YouTube.
З вуст зірки лунали перші кілька рядків "Заповіту", перекладені на французьку мову:
Як умру, то поховайте
Мене на могилі
Серед степу широкого
На Вкраїні милій,
Щоб лани широкополі,
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий.
Як понесе з України
У синєє море...
"Унікальна зустріч з унікальною людиною... Радіємо, що стали свідками цього історичного запису в Парижі. Незабаром широка громадськість у Франції та далеко за її межами побачить результати цієї франко-української культурної колаборації. Дякуємо Алену Делону за такий потужний жест солідарності з Україною", – коментували подію представники українського посольства у Франції.
У 2022 році в ефірі французького телеканалу TV5 Monde кіноактор спілкувався з президентом України Володимиром Зеленським. Вони обмінялися дружніми компліментами.
Тоді Ален Делон пообіцяв приїхати до України. І хоч цього не сталося, але актор на початку цього року одержав орден "За заслуги" на знак подяки за потужну підтримку нашої держави.
Як повідомлялося, у віці 88 років помер легендарний актор Ален Делон
Редактор: Галина Олійник
18-08-2024, 13:59