русский корабльнахуй
 
Новини світу  18 серпня 2024 12:19 

У віці 88 років помер легендарний актор Ален Делон

підтримай автора: оригінал
8
1.3k
0
У віці 88 років помер французький легендарний актор Ален Делон. Це сталося у його власному маєтку в селі Душі, що більш ніж за 130 кілометрів на південь від Парижа.
Про це сьогодні вранці повідомили троє його дітей в коментарі Agence France-Presse.
"Ален Фаб'єн, Анушка, Ентоні, а також його собака Лубо з глибоким сумом повідомляють про смерть свого батька. Він мирно помер у своєму будинку в Душі, в оточенні своїх трьох дітей і сім'ї", – йдеться в повідомленні.
Актор розпочав свою кар'єру в 1957 році. Серед найвідоміших фільмів, у яких він грав: "На яскравому сонці", "Рокко та його брати", "Леопард", "Нескорений", "Самурай", "Сицилійський клан" та інші. І хоча Делон ніколи не знімався в Голлівуді, він мав популярність не лише у Європі, а й у США та Азії.
Французький актор був номінантом на "Золотий глобус" у категорії "Найкращий дебютант". Також Делон – володар премії Сезар за найкращу чоловічу роль у картині "Наша історія".
Чимало режисерів відзначали "янгольську зовнішність" Алена Делона. Зокрема, його називали неабияк привабливим, тож у 1960-1980 роках він вважався секс-символом кіно.
Із 1990-х років актор рідко з’являвся на екранах, а у 2017 році заявив, що завершує кінокар'єру. Останнім часом Делон рідко залишав свій маєток у Душі, адже був у поганому стані після того, як переніс два інсульти.
Нагадаємо, що у квітні 2024 року президент Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною". А у 2022 році актор брав участь в інтерв'ю з Зеленським, а також цитував українського поета Тараса Шевченка під час телевізійної програми.
До відома, легендарний французький актор та режисер Ален Делон у 2022 році приєднався до проєкту солідарності з українським народом від журналістської команди Cyril Viguier та посольства України у Франції.
Ален Делон підтримував Україну в боротьбі з російським агресором. "Те, що відбувається в Україні, мене глибоко засмутило і зворушило, тому я борюся за українців", – розповідав знаменитість телеканалу BFMTV.
Редактор: Галина Олійник
18-08-2024, 12:19