русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  18 серпня 2024 13:38 

Науковці склали рейтинг, яке прізвище найпопулярніше у Чернівецькій області

підтримай автора: оригінал
13
35.9k
0
Українські науковці визначили найпоширеніші прізвища у всіх регіонах України.
Відповідне дослідження зробив сайт Рідні, який спеціалізується на генеалогічних дослідженнях в архівах України, пише molbuk.ua
Зокрема, стало відомо, що на Буковині найпоширенішим прізвищем є Ткачук. Наприклад, за даними сайту, у Чернівецькій громаді зареєстровані 774 мешканців із прізвищем Ткачук. Це одна людина із 211-ти.
Другим за поширеністю прізвищем стало Мельник. У Чернівецькій громаді носіями цього прізвища є 679 людей, це один мешканець із 240.
Третє за поширеністю – Мельничук (у Чернівецькій громаді, за даними сайту, носіїв стільки ж, скільки і з прізвищем Мельник).
Тим часом у сусідній Івано-Франківській області прізвище Мельник є найпопулярнішим. Другим за поширеністю прізвищем є Павлюк, а третім – Бойко.
Прізвище Мельник є також найпоширенішим у сусідній Хмельницькій області. На другому місці за популярністю тут – прізвище Ковальчук, а на третьому – Шевчук.
Читайте також: Науковиця з Чернівців розповіла про походження найпопулярніших прізвищ в Україні
На Тернопільщині прізвище Бойко виявилося найбільш поширеним. За ним ідуть прізвища Мельник та Шевчук.
А у Вінницькій області найпопулярніше прізвище – Мельник. Друге і третє місця за поширеністю тут займають, відповідно, прізвища Шевчук та Поліщук.
Раніше повідомлялося, що чеські лінгвісти проаналізували мільйони прізвищ і визначили найпоширеніше в Україні.
Редактор: Галина Олійник
18-08-2024, 13:38