русский корабльнахуй
 
Здоров'я  17 серпня 2024 15:25 

Нутриціологиня назвала 11 продуктів, якими можна замінити м'ясо в раціоні

підтримай автора: оригінал
11
1.9k
0
М’ясо — джерело білка, який є необхідною для організму речовиною. Білки тваринного походження можна легко замінити у раціоні та не нашкодити при цьому здоров'ю.
Про це повідомляє нутриціологиня Ірина Левченко.
Чим корисне м'ясо
М’ясо — це джерело незамінних амінокислот. Окрім цього, воно містить вітаміни групи В (В1, В12) та такі корисні мінерали, як цинк та залізо.
Проте з його кількістю також слід бути обережним. Рекомендована вага однієї порції м’яса - 100-120 г, в залежності від рівня фізичної активності людини. Загалом за день дорослий має отримувати 2-3 порції білкових продуктів: м’яса, риби, яєць, сирів чи бобових.
Часто головна помилка у споживанні м’яса — їсти денну норму за один приймання їжі. Організму складно це перетравити та засвоїти всі корисні амінокислоти, вітаміни, мінерали та білки. У результаті можна лише шкодите тілу.
Які продукти заміняють мʼясо та птицю
М’ясний білок має в складі незамінних амінокислот: валін, триптофан, лейцин, лізин, ізолейцин, аргінін, гістидин, треонін, метіонін, цистин, фенілаланін та тирозин.
Хоча білок тваринного походження забезпечує організм усіма необхідними амінокислотами, отримувати цю речовину можна і з рослинних джерел.
Альтернативи продуктів з яких можна отримувати білок:
риба
морепродукти
сир кисломолочний
сир
бобові крупи
тофу, темпе
соя
горіхи, насіння
гречка, кіноа, амарант
сейтан
йогурт, кефір
Важливо пам'ятати чим більше різноманітного білка буде у раціоні, тим краще.
Саме м’ясо має найбільше незамінних амінокислот, яких немає в такій кількості в жодному з альтернативних, але при вірному збалансованому харчуванні може організм і без м’яса.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-08-2024, 15:25