русский корабльнахуй
 
Чернівці  16 серпня 2024 13:12 

Оголені від товщі води береги Дністра вкриваються зеленню

підтримай автора: оригінал
7
3.1k
0
Фото: Національний природний парк «Хотинський»
На місцях, де раніше протікала ріка, почали рости очерет, рогіз та інша болотна рослинність.
Ще на початку весни, а саме в кінці березня, у Дністровському водосховищі тримався досить високий рівень води. Проте через маленьку кількість опадів та збільшення виробництва електроенергії на Дністровській ГЕС річка значно обміліла.
На фейсбук-сторінці Національного природного парку «Хотинський» поділились фото, як зараз виглядають обмілілі береги Дністра. Як розповіла в коментарі Медіа агентству АСС Жанна Стороженко, наукова співробітниця парку, на місцях, де раніше протікала ріка, з'явилась болотна рослинність - це очерет, рогіз та інше.
«Водночас із цим, деревної рослинності, яка у свій час з'явилась на території спустошеного Каховського водосховища, немає. У нас рослини з'явились природним шляхом, вони не шкодять екосистемі або тваринному світу. У разі, якщо вода підніметься, вони так і залишаться на тому місці, де виросли», - каже наукова співробітниця.
Жанна Стороженко зазначає, що негативний вплив на річку був, коли вода різко впала. Тоді загинуло багато молюсків, ікри риби. Проте зараз тварини вже призвичаїлись. Цього рівня води для їх існування достатньо.
«Дністер здебільшого живиться дощами, таненням снігів. І хоча зараз немає опадів, річка поступово відновлюється. Порівняно з липнем, у серпні рівень води трохи піднявся. Маємо надію, що така тенденція спостерігатиметься і надалі», - підсумувала фахівчиня.