русский корабльнахуй
 
Новини  16 серпня 2024 12:30 

За матеріалами СБУ до 16 років в’язниці засуджено бойовика “днр”, який обстрілював цивільні об’єкти Донеччини

підтримай автора: оригінал
13
-
-
Колегія суддів Шевченківського районного суду Чернівців визнала беззаперечними зібрані Службою безпеки докази державної зради ще одного бойовика так званої “народної міліції днр”, який воює проти України на боці держави-агресорки.
Про це повідомляє Головне управління СБ України в Чернівецькій області.
Мова йде про 23-річного уродженця росії, який раніше проживав у Торецькій міській територіальній громаді та притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.
За даними слідства, у 2019 році фігурант втік на тимчасово окуповану територію Донецької області та добровільно вступив до мотострілецької бригади окупаційного угруповання рф – так званої «народної міліції днр».
Після початку повномасштабного вторгнення, у складі ворожих військ брав участь у знищенні інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців.
Крім того фігурант причетний до окупації населених пунктів Донецької області
За «старання» під час знищення української інфраструктури, зловмисник був нагороджений «відзнаками» з рук командування російських військ.
Наразі зловмисника суд визнав винним за ч.2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. При винесенні вироку також було враховано і не відбуте покарання за крадіжки, призначене фігуранту ще у 2017 році. Тож тепер зрадника заочно засуджено до 16 років тюрми з конфіскацією усього належного йому майна.
Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для затримання зрадника і притягнення його до визначеної судом відповідальності.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.