русский корабльнахуй
 
Кримінал  15 серпня 2024 16:31 

Шахраї за добу ошукали буковинців на суму понад 175 тисяч гривень

підтримай автора: оригінал
13
464
0
Щоб увійти в довіру, порушники видають себе за співробітників банку, представників державних установ чи відомих міжнародних організацій. Відтак – пропонують захистити банківські рахунки від несанкціонованого втручання та оформити грошову допомогу. Дізнавшись від своєї жертви необхідну банківську інформацію, шахраї виводять з її рахунків усі кошти.
Саме за такими схемами зловмисники ошукали трьох жителів Чернівецької області. За фактами протиправних дій поліцейські розпочали кримінальні провадження.
Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області, учора, 14 серпня, до відділення поліції №1 (м. Сокиряни) ДРВП звернувся 42-річний житель с. Василівка. Заявник розповів поліцейським, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник запропонував чоловікові захистити банківський рахунок від несанкціонованих дій та дізнався у нього необхідну конфіденційну інформацію. Після цього з карткового рахунку буковинця зникло 74 тисячі гривень.
Також із заявою про зникнення коштів до поліції звернулася 61-річна жителька Сокирян. Жінка розповіла, що до неї зателефонував незнайомець і повідомив, що вона може отримати грошову допомогу від держави, але для успішного зарахування коштів необхідно надати банківську інформацію. Жінка довірилась співрозмовнику та назвала конфіденційну інформацію, завдяки якій зловмисник зняв з її картки понад 89 тисяч гривень.
Ще однією жертвою шахраїв стала 48-річна жителька обласного центру. Аферисти перерахували з карткового рахунку жінки майже 12 тисяч гривень. Зі слів чернівчанки кошти були перераховані на невідомі банківські реквізити.
По усіх згаданих фактах порушено кримінальні провадження. Досудові розслідування тривають.