русский корабльнахуй
 
Останні новини  14 серпня 2024 15:09 

"Вже відомі графіки відключення на жовтень" - мережею поширився фейк

підтримай автора: оригінал
8
-
0
Днями в Телеграмі поширилась публікація про ніби-то вже відомі графіки відключень світла на жовтень. Пояснюємо, чому це не правда.
Ще до кінця липня Чернівецька область жила за стабілізаційними вимкненнями світла. Але оскільки вивели з ремонту один з енергоблоків і панувала не така спекотна погода, відключення світла поки скасували.
Днями в місцевих групах Telegram поширилась публікація, яка повідомляє, що:
"Графіки відключень на жовтень вже оприлюднені. Колишній працівник ДТЕК опублікував нові графіки... Що було влітку – це лише розминка порівняно з новими графіками. Підписуйтеся на...щоб дізнатися нові графіки відключень"
По-перше, головна мета цієї публікації - змусити підписників перейти за гіперпосиланням до іншої групи. Гіперпосилання прикріплено до назви рекламованої групи. Найкращий спосіб змусити людей натиснути на посилання - написати гучний та викликаючий емоції, клікбейтний текст та заголовок.
По-друге, подібна інформація не відповідає дійсності. Адже актуальну інформацію щодо відключень світла та стану енергосистеми щодня та кілька разів на день публікує Укренерго. Згідно з актуальною нині інформацією, зараз зростає споживання електроенергії через потепління, а вночі і вранці росіяни атакували енергооб’єкти на півночі та півдні.
Підписуйтесь на наш Instagram
Однак про графіки на жовтень немає жодного слова, адже спрогнозувати їх на такий великий період просто неможливо в умовах постійної загрози з боку рф.
Інше джерело перевіреної інформації щодо ситуації з електрикою - Міненерго. Міністерство енергетики щодня публікує актуальне зведення про ситуацію зі світлом в регіонах, і станом на сьогодні на заході України вона стабільна.
Що стосується ДТЕК, то ця компанія обслуговує Донецьку, Дніпропетровську та Київську області. Вона не обслуговує жодну західну область. А конкретно в Чернівецькій області працює Чернівціобленерго.
І тут, знову ж таки, варто пояснити, що про те, якою буде ситуація зі світлом восени - точно не може сказати ніхто, адже Україна завжди знаходиться в зоні ризику масованих російських обстрілів, наслідки яки непередбачувані. Різні експерти можуть висловлювати свої думки та міркування щодо стану енергосистеми в майбутньому, але слід памʼятати, що особиста думка чи позиція - це не факт.
Читайте: Все під товстим шаром пилу - як у Чернівцях ремонтують вулицю Сторожинецьку - ФОТО