русский корабльнахуй
 
Новини світу  13 серпня 2024 21:41 

Влада Грузії знову звинуватила Саакашвілі у війні 2008 року

підтримай автора: оригінал
6
1.3k
0
Партія влади Грузії "Грузинська мрія" заявила, що її головний опонент на прийдешніх виборах – "Єдиний національний рух" – та його лідер Міхеїл Саакашвілі винні у серпневій війні 2008 року.
Про це пише "Європейська правда".
У "Грузинській мрії" звинувачують "Єдиний нацрух" у відповідальності за початок війни 2008 року та "зраду своєї країни та народу".
"Вважаємо, що в таких умовах юридична недооцінка злочину, вчиненого колективним "Національним рухом", рівносильна злочину. Настав час притягнути злочинців до відповідальності за всією суворістю закону", – ідеться в заяві.
Партія влади Грузії також посилається на інтерв'ю Хайді Тальявіні, голови міжнародної комісії ЄС із розслідування причин війни в Грузії. Її слова, каже "Грузинська мрія", нібито підтверджують, що дії грузинської влади спровокували Росію.
"Велика частина грузинського суспільства справедливо сумнівається в адекватності Саакашвілі. Однак фактом є те, що авантюрні дії Саакашвілі в серпні 2008 року були не результатом його психічної неврівноваженості, а результатом зради, замовленої ззовні й добре спланованої", – кажуть там.
Це вже не перший випадок, коли грузинська влада покладає на попередників і Саакашвілі особисто відповідальність за російську агресію.
Редактор: Ангеліна Петльована
13-08-2024, 21:41