русский корабльнахуй
 
Новини України  09 вересня 2024 08:56 

Сибіга оголосив про свої перші кадрові рішення на посаді голови МЗС

підтримай автора: оригінал
6
561
0
Новопризначений міністр закордонних справ Андрій Сибіга вирішив припинити довготермінове відрядження тимчасового повіреного України в Грузії Михайла Харишина. Про це він повідомив після наради з українськими послами та генконсулами.
"Наголосив на пріоритетах української дипломатії, і безумовний пріоритет – це зброя та інші потреби ЗСУ. Українська дипломатія має працювати на Сили Оборони щоденно", - написав він.
За його словами, міністерство має відповідати реаліям країни у війні, а також – втілювати найкращі практики сучасної дипломатії.
"Озвучив дуже чіткі критерії ефективності роботи посла України. Це конкретний результат, сміливість та проактивність. Посли країни у війні не можуть бути відірваними від реалій війни. У зв’язку з цим ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії", - розповів Сибіга.
На його перконання, кожен посол має "бути граючим тренером, який не чекає вказівок з центру, а діє ініціативно, бере на себе відповідальність та власним прикладом демонструє силу української дипломатії".
Також він розповів про перші кадрові рішення.
"Повідомив про внесення подання про звільнення заступниці міністра Ірині Боровець, а також про припинення довготермінового відрядження тимчасово повіреного в Грузії (повне нерозуміння ним реалій дипломатії держави, що воює)", - додав Сибіга.
Редактор: Аліна Книжник
9-09-2024, 08:56