русский корабльнахуй
 
Новини України  11 серпня 2024 16:20 

Тисячі українських солдатів беруть участь у наступі в Курській області, – AFP

підтримай автора: оригінал
13
685
0
Тисячі українських військовослужбовців беруть участь у військовій операції в Курській області, спрямованій на дестабілізацію Росії.
Про це 11 серпня повідомляє агентство AFP із посиланням на високопоставленого українського чиновника.
"Ми переходимо в наступ. Мета — розтягнути позиції супротивника, завдати йому максимальних втрат і дестабілізувати ситуації в Росії, оскільки він не в змозі захистити власний кордон", — повідомив він.
На запитання, чи правильно, що в наступі бере участь приблизно 1000 українських військовослужбовців, джерело відповіло: "Їх набагато більше… Тисячі".
Наступ у Курській області "значно підняв моральний дух, моральний дух української армії, держави і суспільства", заявив AFP інший представник українського чиновництва.
"Ця операція показала, що ми можемо переходити в наступ і рухатися вперед. Схоже, у росіян є проблеми з координацією, готовністю до дій", — сказав чиновник.
Однак, джерело зазначило, що поки наступ ЗСУ в Курській області не зробив істотного впливу на хід бойових дій на сході України.
"Ситуація загалом не змінилася. Їхній тиск на сході триває, вони не виводять війська з цього району. Інтенсивність російських атак лише трохи знизилася", — сказав він.
Редактор: Алісія Давид
11-08-2024, 16:20