русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  15 серпня 2024 11:25 

У наступі на Курщині бере участь бригада, в якій служить багато буковинців

підтримай автора: оригінал
13
3.2k
0
До операції ЗСУ в Курській області долучилися бійці 82 та 95 десантно-штурмових бригад. Як відомо, у 82 бригаді служить багато буковинців.
Про це повідомляє Forbes.
Завдяки цьому підкріпленню, український корпус вторгнення тепер складається з шести фронтових бригад, двох окремих батальйонів, а також допоміжних підрозділів безпілотників, артилерії, розвідки та спецпризначенців. Загальна чисельність військових, ймовірно, сягає 15 тисяч осіб.
Як зазначає видання, Україна відвела підрозділи з найскладніших ділянок фронту, таких як Покровськ, Торецьк і Часів Яр.
Аналітик Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі вважає, що це свідчить про масштабні цілі України в цій операції, які передбачають тривалу присутність у Курській області.
Тим часом російські війська чинять опір силами щонайменше дев’яти мотострілецьких, десантно-штурмових, морських і арктичних полків і бригад, що може дорівнювати або навіть перевищувати чисельність українських військових.
Крім того, російська армія не зменшує темпів наступу на сході України, одночасно посилюючи оборону на півдні Росії.
За даними Forbes, російському військовому командуванню доведеться розгорнути другий ешелон резервів на Курському напрямку, оскільки війська першого ешелону не зможуть зупинити наступ ЗСУ.
Наступ України в Курській області РФ
6 серпня російські пропагандисти заявили про нібито проникнення ЗСУ в Суджанський район Курської області.
За даними DeepState, тільки за перший день рейду "українські сили" взяли три села й оточили КПП Суджа.
11 серпня агентство AFP із посиланням на високопоставленого українського чиновника повідомило, що тисячі українських військовослужбовців беруть участь у військовій операції в Курській області.
Президент України Володимир Зеленський 12 серпня вперше підтвердив проведення операції Сил оборони в Курській області. Він підкреслив, що мета операції - звільнити прикордонні території України від російських військ, які регулярно обстрілювали Сумську область.
Того самого дня головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські війська контролюють близько 1000 кв. км у Курській області. 13 серпня Зеленський заявив про контроль 74 населених пунктів у російському регіоні.
14 серпня Сирський оголосив, що українські війська завершили знищення окупантів у місті Суджа. Українські журналісти показали відео з міста.
Редактор: Алісія Давид
15-08-2024, 11:25