русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  11 серпня 2024 09:59 

Два вчителі історії з Буковини потрапили до ТОП-50 найкращих вчителів України

підтримай автора: оригінал
13
3.5k
0
В Україні представили півфіналістів премії Global Teacher Prize Ukraine 2024.
До ТОП-50 найкращих вчителів України потрапили і двоє вчителів з Чернівецької області.
"Ці освітяни — справжні агенти змін: сучасні, проактивні та натхненні. Вони різні, але їх об’єднує любов до дітей і прагнення змінювати майбутнє України на краще", - йдеться у повідомленні Global Teacher Prize Ukraine.
Зокрема до рейтингу потрапив вчитель Чернівецького ліцей №10 Микола Попадюк. Він викладає предмети Історія України, Всесвітня історія, Основи правознавства, Громадянська освіта.
"Це велика відповідальність бути серед сучасних, проактивних та натхненних вчителів України. Моя місія – покращувати освіту для учнів та вчителів на різних рівнях через створення та впровадження освітніх програм, а також представлення України світові задля залучення інвестицій та іновацій. Я пишаюсь, що зміг внести зміни у життя тисяч учнів та вчителів по Україні, а також цього року гідно представляти Україну та її освіту на світовій арені, зокрема під час численних виступів в ООН (Нью-Йорк) та ЮНЕСКО (Париж). Вірю, що моя діяльність як вчителя та освітянина надалі сприятиме розвитку України", - написав на своїй фб-сторінці Микола Попадюк.
Також у рейтингу вчитель Вашківецької ЗЗСО І–ІІІ ст. ім. І. Бажанського Вашківецької міської ради Олексій Попович. Він викладає у школі історію.
Олексій Попович кілька років тому представляв Буковину у всеукраїнському конкурсі "Вчитель року". Також він є членом громадської організації "ЗНОВУ", де проводив підготовку НМТ для старшокрасників.
Працював у рамках проєкту "ДІЗНайся: про дистанційне та змішане навчання" від Освіторія та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Міністерством освіти і науки України (МОН).
1 вересня буде оголошено ТОП-10 фіналістів премії. Ім’я головного переможця стане відоме 5 жовтня. Переможець отримає мільйон гривень на реалізацію своєї освітньої мрії.
Премію для видатних учителів Global Teacher Prize Ukraine організує Освіторія за підтримки Міністерства освіти і науки України, ЮНІСЕФ Україна, Дія.Освіта та KSE Foundation.
Редактор: Людмила Осадчук
11-08-2024, 09:59