русский корабльнахуй
 
Новини України  17 червня 2024 23:00 

МОН підготувало першу групу тренерів з дисципліни "Захист України": коли буде наступний набір

підтримай автора: оригінал
18
899
0
Міністерство освіти й науки України закінчило першу хвилю підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть шкільних вчителів з особливостями оновленого предмета "Захист України".
Про це повідомили на сайті відомства.
За словами міністра освіти й науки України Оксена Лісового, всього в навчанні взяла участь 81 людина – це і освітяни, і ветерани. А заявок було понад 700, тому обирати було складно.
"Тепер підготовлені тренери, які успішно пройшли сертифікацію, роз’їдуться по своїх областях і своєю чергою навчатимуть вчителів "Захисту України", роль яких в оновленні предмета важко переоцінити.
Хочемо, щоб з 1 вересня предмет "Захист України" викладали по-новому. І саме вчителі мають стати рушієм цих змін, тому навчання педагогів – важливий фокус уваги", – зауважив Оксен Лісовий.
Майбутніх тренерів навчали представники бригади спеціального призначення "Азов", OSINT-агенції "Мольфар", демократичної школи "Майбутні" та Києво-Могилянської бізнес-школи.
81 учасник здобув знання з тем:
національної безпеки та оборони;
інформаційної безпеки;
військового управління;
особливостей роботи зі старшокласниками;
педагогіки.
За словами міністра, після проходження навчання від тренерів шкільні вчителі не тільки зможуть передати необхідні для збереження життя знання та навички, а й навчаться формувати потужну патріотичну позицію учнів.
Через великий попит на здобуття сертифіката тренера та важливість викладання оновленої дисципліни, у міністерстві вже планують наступну хвилю навчання. Очікується, що черговий набір охочих відбудеться в липні 2024 року.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-06-2024, 23:00