русский корабльнахуй
 
Здоров'я  11 серпня 2024 02:00 

Звички, які підривають ваше здоров'я після 60

підтримай автора: оригінал
10
1.5k
0
Після 60 років організм починає змінюватися. Це позначається, зокрема, і на зовнішності людини. Однак, існують певні звички, які лише пришвидшують старіння.
Нестача білка
У будь-якому віці дуже важливо отримувати достатню кількість білка з їжею, оскільки саме білок допомагає зберігати м'язову масу, силу, здоров'я кісток, а також є найкращим засобом у боротьбі із зайвою вагою.
Люди після 60 років мають високий ризик втрати м'язової маси, і, якщо ви не вживаєте в їжу достатню кількість білка, цей процес може прискоритися.
Після 60 у раціоні мають бути: яйця, лосось, яловичина, курка чи індичка.
Недостатнє вживання води
Ще одна звичка, якої варто позбутися, коли вам за 60, - це звичка не пити рекомендовану кількість води. З віком почуття спраги може притуплятися. Саме тому люди, яким за 60, частіше страждають від зневоднення, ніж молодь.
Пізня вечеря
Багато хто може цього не розуміти, але пізні вечері здатні завдати величезної шкоди здоров'ю, навіть якщо ви їсте здорову їжу.
Переїдання на ніч безпосередньо пов'язане з набором зайвої ваги, різкими коливаннями цукру в крові і розвитком діабету у тих, у кого ці ризики підвищені.
Дієта з низьким вмістом клітковини
Одна з найгірших харчових звичок - це вживання недостатньої кількості клітковини, тому що саме цей компонент нашого раціону допомагає зберігати здоров'я. Клітковину треба їсти щодня, адже харчові волокна живлять корисні бактерії, що живуть у кишківнику і допомагають всмоктуванню корисних речовин, зменшують запальні процеси і позитивно впливають на організм.
Щоб отримувати достатню кількість клітковини, щодня треба їсти вівсяні пластівці, ягоди, яблука, бобові та нут.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Редактор: Євгеній Пірожков
11-08-2024, 02:00