русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  10 серпня 2024 13:28 

Хотіла продати цуценя, однак потрапила в пастку: минулої доби буковинців ошукали майже на 132 тис. грн.

підтримай автора: оригінал
14
1.3k
0
Минулої доби, 9 серпня, шахраї ошукали трьох буковинців на суму майже 132 тисячі гривень. Поліцейські розпочали кримінальні провадження.
Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області.
Учора, 9 серпня, до відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського райвідділу поліції звернулася 42-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що хотіла продати цуценя, оголошення про продаж якої розмістила на інтернет платформі. Надалі невідома особа їй написала в месенджер, що хоче придбати тваринку і скинула посилання для оформлення онлайн-доставки. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та ввела дані своєї банківської картки. У результаті чого з її рахунку перерахувалося 113 500 гривень на невідомий рахунок.
У ще одну, досить відому шахрайську пастку потрапила 44-річна жителька міста Новодністровськ. Як повідомила заявниця співробітникам відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП, що їй надійшло повідомлення від нібито подруги, з проханням терміново позичити гроші. Буковинка, не переконавшись у правдивості інформації, перерахувала на рахунок аферистів 6000 гривень, а пізніше дізналася, що сторінку знайомої зламали шахраї.
Також цього дня із заявою про шахрайство до поліції звернулася 37-річна жителька Чудейської громади. Жінка повідомила, що невідомі особи перерахували з її карткового рахунку понад 12 тисяч гривень.
За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Редактор: Ангеліна Петльована
10-08-2024, 13:28