русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  09 серпня 2024 13:19 

У Чернівцях почали встановлювати аншлаги на понад пів сотні вулиць

підтримай автора: оригінал
10
6.4k
0
Фото надане департаментом інфраструктури та благоустрою ЧМР
У Чернівцях уже виготовили 1540 аншлагів для 66 вулиць. Це перша та друга черги перейменувань.
Про це повідомляє департамент інфраструктури та благоустрою міськради, пише molbuk.ua
Підрядник уже почав їх встановлювати.
У мерії звертаються до мешканців із проханням посприяти встановленню аншлагів.
"Власники домогосподарств, керівники приватних підприємств, підприємці, посприяйте встановленню табличок з номером будівлі і назвою вулиці за своєю адресою. Спільними зусиллями очистимо Чернівці від остогидлої радянщини!" - звертаються у департаменті до чернівчан.
На фото: Макет меморіальної таблички на один із будинків міста /Фото ДІБ
Раніше повідомлялося, що у Чернівцях перейменували майже всі вулиці, які мали російські або радянські назви.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати підтримали перейменування понад 60 вулиць у Чернівцях: перелік
Як відомо, департамент інфраструктури та благоустрою уклав договір із ТОВ "Компанія "Гранд Експерт". Компанія зареєстрована у Фастові Київської області. Основний вид діяльності - рекламні агенства.
Кінцева сума, на якій зійшлися, - 885,5 тис. грн. Початкова ціна становила понад 2,1 мільйона гривень.
За умовами договору, фірма-переможець мала не пізніше 1 грудня цього року поставити 1540 аншлагів і замінити їх на 66 вулицях та провулках, які перейменували.
Серед них - на колишній вулиці 28 Червня (тепер Конституційна), Достоєвського (тепер Товстюка), Зої Космодем'янської (тепер - Маріупольська), Маяковського (зараз - Івана Дзюби) та інших.
Характеристика нових аншлагів:
алюмінієва композитна панель, що складається із двох шарів тонкого листового алюмінію, між якими прокладений пластиковий наповнювач (поліетилен). Товщина верхнього та нижнього алюмінієвого шару становить 0,21мм/0,21 мм, а шар поліетиленового прошарку - 2,58 мм. Шари композиту з’єднані термічним способом.
Колір композитної панелі – білий.
Тип поверхні композиту – матовий.
Колір тексту – чорний;
Метод нанесення тексту – цифровий повнокольоровий УФ-друк з додатковим покриттям захисним лаком.
Шрифт - AA Duke (Кирилиця).
Гарантійний термін таких покажчиків (без зміни кольору до 20 % або пошкодження внаслідок фізичних деформацій) не менш ніж 10 років.
Покажчик, на якому відображена назва проспекту, бульвару, площі, вулиці, провулку, завулку, проїзду та номера будівель, де його розташовано.
З лівого боку покажчика розміщується герб міста Чернівців розміром: висота – 125 мм; ширина – 115 мм; відступи з верхнього та нижнього країв – 38 мм.
Написи назв адрес розміщуються на основі покажчика двома мовами: українською та англійською мовами. Написання назви вулиці англійською мовою здійснюється згідно з правилами транслітерації, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2010р. №55 таблиці транслітерації українського алфавіту латиницею.
Родові імена та загальні назви перекладаються англійською мовою та скорочуються. Перелік англійських скорочень: вулиця → St., бульвар → Blvd., провулок → Ln., Завулок → blind Alley, Проїзд → Pass.
Адресні покажчики виконуються в єдиному розмірі. Загальні габарити адресного покажчика: ширина – 660 мм, висота - 210 мм.
У покажчиків біле тло, усі написи виконуються чорним кольором.
Редактор: Галина Олійник
9-08-2024, 13:19