русский корабльнахуй
 
Чернівці  09 серпня 2024 13:34 

Нові назви вулиць: у Чернівцях на фасадах встановлюють аншлаги

підтримай автора: оригінал
10
1k
0
Фото: МА АСС, архів
У Чернівцях виготовили 1540 аншлагів для 66 вулиць у рамках першої та другої черги перейменувань.
Підрядник вже почав їх встановлювати, повідомили у Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР, пише Медіа агентство АСС.
Також там просять власників домогосподарств, керівників приватних підприємств, підприємців посприяти встановленню табличок з номером будівлі і назвою вулиці за своєю адресою, аби очистити Чернівці від радянщини.
Що відомо про перейменування вулиць у Чернівцях
У Чернівцях перейменували всі вулиці з топонімічною прив’язкою до країни-агресора. Заразом процес тривав з 2014 року, і за цей час замінили назви понад 250 вулиць у контексті декомунізації та деколонізації. Цього вимагає Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їх символіки».
Під заміну потрапили назви вулиць з прямими російськими, білоруськими чи комуністичними топонімами. Що робити з назвами наближеними до таких – будуть вивчати разом з Інститутом національної пам’яті.
Найбільше перейменували вулиць у мікрорайоні Роша.
На заміну аншлагів уже виділили 200 тис. грн, додатково треба ще втричі більше.
Далі уряд буде направляти звернення до міжнародних офісів навігаційних компаній, котрі мали б внести зміни у картографічних додатках.