русский корабльнахуй
 
Новини України  09 серпня 2024 09:57 

Україна направила в Курську область одну з найпотужніших бригад, – Forbes

підтримай автора: оригінал
9
7.6k
0
До спецоперації у Курській області долучилася одна з найкраще оснащених і найшвидших українських бригад – 80-та десантно-штурмова бригада.
Про це пише Forbes.
"На відео, що поширилося в соціальних мережах у четвер, зафіксовано, як танк Т-64БВ або Т-80БВ, саперна машина УР-77, інженерна машина ІМР-2, а також БТР-80 і колісні бронетранспортери Stryker американського виробництва проїжджають повз українську мінометну бригаду... З контексту зрозуміло, що на відео зафіксовані перші моменти серйозного українського наступу на російські позиції", – йдеться у повідомленні.
При цьому, як зазначає видання, таке поєднання колишніх радянських і колишніх американських машин є тільки у 80-й десантно-штурмовій бригаді. І участь 80-ї штурмової – однієї з найкращих українських бригад – підкреслює масштаб української операції з вторгнення в Курську область.
Раніше проукраїнські сили вже здійснювали рейди через кордон на південь Росії. Але ці рейди були невеликими за масштабом і ніколи не тривали більше кількох днів. Найбільше вони були спрямовані на те, щоб поставити російських лідерів у незручне становище.
Однак, як підкреслюють у Forbes, нинішня українська операція відрізняється від інших. У ній беруть участь щонайменше три бригади, кожна з яких налічує до 2 000 військовослужбовців: 22-га і 88-та механізовані бригади та 80-та десантно-штурмова бригада.
"З кожною годиною стає дедалі зрозуміліше, що те, що відбувається в Курську, – не рейд, це дійсно вторгнення", – ідеться в статті.
Forbes підкреслює, що те, що українці вкладають у це вторгнення значні ресурси, не гарантує його успіху. Адже проти 10 000 українських військовослужбовців може виступити російське Північне угруповання військ, яке налічує близько 48 000 військовослужбовців.
Однак наразі Північне угруповання зав'язло у Вовчанську за 90 миль на південний схід від Суджі, російського прикордонного міста, що є центром українського вторгнення. Таким чином, зазначає Forbes, очевидно, що українські бригади навмисно перетнули кордон у тому місці, де Північне угруповання військ було найнижчим за чисельністю.
"Те, чи вдасться Північному угрупованню військ перекинути сили до Суджі і наскільки швидко, може стати вирішальним фактором у результаті триденного українського вторгнення. Якщо росіяни діятимуть швидко, вони зможуть уповільнити або навіть звести нанівець успіхи українців. Якщо ж вони рухатимуться повільно, то можуть втратити набагато більшу частину Курської області через наступаючі українські колони", – вважають журналісти видання.
Редактор: Алісія Давид
9-08-2024, 09:57