русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  21 серпня 2024 13:38 

Росія задіює нову безпрецедентну зброю проти Курського наступу. З цим треба щось робити...

підтримай автора: оригінал
10
2.3k
0
Скріншот відео начебто ураження української техніки дроном "Князь Вандал Новгородський" у Курську / Джерело: Forbes
Йдеться про нові безпілотники з оптоволоконними кабелями, які стійкі до радіоперешкод і здатні обходити наші системи РЕБ. Це перший випадок застосування такої техніки в бою, йдеться в матеріалі Forbes, пише ukr.net.
У соціальних мережах з'явилися відео, на яких, як нібито стверджується, українські бронетранспортери БТР-4 атаковані волоконно-оптичними безпілотниками FPV. Відео демонструє незвичну відсутність перешкод.
"Ці скріншоти українських БТР з точки зору російських БПЛА – просто безпрецедентні за роздільною здатністю і чіткістю", – цитує журналіст Forbes аналітика Twitter/X Roy, який вивчає російські системи озброєнь.
Оптоволоконні дрони і їхніх операторів неможливо виявити, неможливо визначити геолокацію за допомогою звичайних методів пеленгування. Вони не піддаються електронним засобам глушіння і маскування, які використовуються для захисту цивільних об'єктів від дронів, пише Forbes.
Зазначається, що нові безпілотники мають назву "Князь Вандал Новгородський" і розроблені науково-виробничим центром у Новгороді. Раніше повідомлялося, що Україна захопила російський прототип такого оптоволоконного дрона – єдиного в своєму роді. Тепер є докази, які свідчать про удари, завдані ним. Також відомо, що Україна працює над подібною технологією.
Видання наголошує: це ще одне нагадування про те, як стрімко розвивають малі безпілотники, і "попередження решті світу, який значною мірою покладається на глушіння для захисту від атак дронів терористів".