русский корабльнахуй
 
Новини України  09 серпня 2024 08:59 

"Собаку визнали скаженим": Подоляк про міжнародну реакцію на події в Курській області

підтримай автора: оригінал
10
621
0
Міжнародна реакція на події в Курській області Росії виявилася спокійною, а міфічна російська брутальність обернулася проти неї самої. Про це у своєму Telegram-каналі написав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.
"Абсолютно спокійна, зважена, об’єктивна, базована на розумінні духу міжнародного права та принципів ведення оборонної війни - саме такою є міжнародна реакція на події в Курській області РФ. Неочікувано, несподівано, але вкрай показово й демонстративно. Одні не помітили. Іншим однаково. Більшість тихо схвалює", - зазначив він.
Подоляк підкреслив, що "неможливе стало можливим", і "міфічна російська брутальність та "бєспрєдєльность" обернулися проти самої Росії".
"Собаку, вибачте, справедливо визнали скаженим. Тепер суттєва частина глобальних спільнот вважає РФ законною ціллю для будь-яких операцій і типів зброї", - наголосив радник керівника ОП.
Він зазначив, що йдеться про результат величезної дипломатичної, юридичної та просвітницької роботи.
"Окрім армії окупанта, Україна також успішно боре історично сильні проросійські симпатії в деяких регіонах світу та страх ескалації на Заході", - додав Подоляк.
Так, зауважив він, "останній рік був дуже тяжким, і ніхто не обіцяє, що наступний стане легшим".
"Але ми маємо перемоги, як бачите, не лише на полі бою", - написав радник.
Редактор: Аліна Книжник
9-08-2024, 08:59