русский корабльнахуй
 
Новини України  09 серпня 2024 08:35 

У Пентагоні прокоментували події в Курській області РФ

підтримай автора: оригінал
14
798
2
У Пентагоні не вважають операцію українських військ у Курській області Російської Федерації ескалацією. Таку заяву зробила заступниця речника американського оборонного відомства Сабріна Сінгх.
"Ми не вважаємо, що це будь-яким чином є ескалацією . Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою", – наводить її слова кореспондент "Голосу Америки" Остап Яриш.
Вона додала, що США будуть і надалі підтримувати Україну тими засобами, які їй потрібні.
Крім того, Сінгх зауважила, що дії України в Курській області "відповідають політиці США" щодо використання наданого озброєння.
Бої в Курській області
Вже третю добу в Курській області РФ тривають бойові дії. У ЗМІ повідомляють про операцію ЗСУ, хоча у Генштабі офіційно ці події не коментують.
На ситуацію на Курщині відреагували в Міністерстві оборони Франції. Там наголосили, що операція України має "певний початковий успіх".
Неназваний радник президента Зеленського у коментарі The Washington Post також сказав, що українські офіційні особи просять США дозволити їм використовувати ATACMS великої дальності для ураження аеродромів, які Росія використовує для атак у відповідь. Це, на думку Києва, дозволить військовим утримати частину Курської області.
Редактор: Аліна Книжник
9-08-2024, 08:35