русский корабльнахуй
 
Здорово  09 серпня 2024 00:19 

Перекусити або ні: що буде, якщо лягати спати голодним

підтримай автора: оригінал
10
818
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Є випадки, коли відсутність їжі в організмі перед сном допоможе розв'язати деякі проблеми.
Лягати спати голодним іноді доводиться з різних причин - одні люди вважають, що зможуть у такий спосіб швидше схуднути, інші просто не хочуть навантажувати шлунок перед сном, а треті й раді б поїсти, але нічого. Що краще - лягти спати голодним чи поїсти, і як це вплине на здоров'я пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
Чи корисно лягати спати голодним
Видання healthline пише, що якщо людина за день з'їдає достатню кількість їжі й отримує потрібну їй кількість калорій, то не їсти перед сном можна і навіть потрібно. Чи можна спати з відчуттям голоду? Так, якщо ви стежите за своїм харчуванням, дотримуєтеся балансу БЖУ і дотримуєтеся здорового підходу до схуднення. Дуже часто буває так, що люди на правильному харчуванні відчувають голод перед сном - це нормально.
Чи можна лягати спати голодним
Є випадки, коли відсутність їжі в організмі перед сном допоможе розв'язати деякі проблеми.
Правильне харчування
Суть правильного харчування в тому, що в людини за день має бути 3 повноцінних приймання їжі та 2 перекуси, якщо вони необхідні. Водночас важливо розуміти, що графік приймання їжі має бути порівнянним із часом відходу до сну. Якщо між вечерею і сном великий проміжок часу, то ви, звичайно, відчуєте голод.
Схуднення
Якщо ви обрали метод зниження кількості калорій у раціоні для того, щоб схуднути, то теж можете відчувати голод, причому не тільки перед сном, а постійно. Ви можете худнути будь-яким зручним способом, але переконайтеся, що харчування збалансоване і корисне, навіть якщо дієта сувора. В іншому разі разом із регулярним відчуттям голоду отримаєте захворювання ШКТ і проблеми зі здоров'ям.
Регулярний недосип
Люди, які погано сплять і постійно не висипаються, також стикаються з відчуттям голоду перед сном. Уся справа в гормоні греліні (іноді - лептині), який занадто активно виробляється в разі перевтоми. Саме він посилає сигнал мозку, що потрібно поїсти, а також посилює відчуття голоду. Допомогти собі можете тільки ви - зробіть усе, щоб висипатися, інакше постійно хотітимете їсти.
Погане харчування
Кожна людина на добу має споживати мінімум 2000 калорій, а якщо цей показник падає до 1800 і нижче, то лікарі діагностують недостатнє харчування. Те ж саме стосується і тих людей, у раціоні яких немає потрібної кількості вітамінів, мікро- і макроелементів.
Якщо постійно позбавляти свій організм здорового і збалансованого харчування, то почнуться проблеми зі сном. Це причина, чому не можна спати голодним - тривале недоїдання і сон на голодний шлунок призведуть до виснаження запасів глюкози в печінці, через що є ризик розвитку вуглеводної недостатності та руйнування клітин печінки.
Як впливає голод на сон - наслідки для організму
Одиницям людей приємне відчуття голоду - як правило, бурчання живота і відчуття порожнього шлунка викликають тільки роздратування і злість. Але дієтологи все одно кажуть, що лягти спати голодним корисніше, ніж поїсти перед сном.
Приймання їжі перед відходом до сну має низку побічних ефектів. Як мінімум, занадто пізня вечеря призводить до набору ваги та\або проблем зі шлунково-кишковим трактом, порушення сну, уповільнення метаболізму тощо. Усе тому, що ваш організм уже перейшов у стадію спокою, а ви завантажуєте його їжею.
Учені провели дослідження і пояснили, що буде, якщо їсти перед сном:
- якщо ви поїли за 4 години до сну, то наступного дня з'їсте більше;
- пізня вечеря призводить до збільшення маси тіла, набору калорій і підвищеного споживання їжі надалі;
- регулярні перекуси за 2-4 години до сну обов'язково стануть причиною збільшення жирової маси в тілі.
Приймання їжі пізно ввечері також може сприяти розладу шлунка і проблемам зі сном. Тож, якщо ви хочете почуватися здоровими та виспаними, регулюйте своє харчування та сон.