русский корабльнахуй
 
Останні новини  08 серпня 2024 17:13 

Новий штам коронавірусу - кому треба вакцинуватися у Чернівцях

підтримай автора: оригінал
14
-
0
В Україні зафіксований новий субваріант штаму коронавірусу Omicron - FLiRT. Убезпечитись від нього можна так само як і від попередніх штамів.
Територією України циркулює 10 штамів вірусу SARS-CoV-2 –субваріантів штаму Omicron, - пояснює Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб.
У липні 2024 року в Україні виявили трьох пацієнтів з новим субваріантом штаму коронавірусу "Омікрон" під назвою FLiRT. Два випадки у Києві, один в Івано-Франківській області.
7 серпня стало відомо, що на Франківщині від нового субваріанту померла 80-річна жінка.
Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики в Україні оновила рекомендації щодо вакцинації, затверджені Міністерством охорони здоров’я від 5 серпня 2024 року №1380.
Наголошується. що щеплення мають робити раніше не вакциновані люди, які належать до групи ризику. Рекомендують отримати одну дозу мРНК вакцини тим, хто не отримав жодної дози.
Ревакцинацію (бустерну дозу) треба зробити окремим групам ризику, які отримали останню дозу 6-12 місяців тому.
До таких груп належать:
  • Люди старше 60 років (особливо 75+);
  • Пацієнти з хронічними захворюваннями;
  • Імуноскомпроментовані люди (онкохворі, пацієнти, які приймають препарати, що пригнічують роботу імунної системи);
  • Працівники охорони здоров’я, які контактують з хворими.
  • Ревакцинацію можна робити щонайменше через 6 місяців після останнього щеплення проти. У Чернівецькій області доступна омікрон-специфічна вакцина.
    У Центрі профілактики хвороб радять спочатку проконсультуватися з сімейним лікарем, а потім робити щеплення напередодні епідсезону.