русский корабльнахуй
 
Новини  08 серпня 2024 11:00 

Україна просить Мексику заарештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію новообраної президентки

підтримай автора: оригінал
9
-
-
Україна звернулася до Мексики із закликом заарештувати лідера рф владіміра путіна, якого запросили на інавгурацію новообраної президентки Клаудії Шейнбаум, що запланована на 1 жовтня
Про це йдеться в заяві посольства України в Мексиці.
“Ми сподіваємося, що уряд Мексики знає про те, що Владімір Путін є військовим злочинцем, який має ордер на арешт за підозрою у викраденні та примусовому переміщенні українських дітей до Росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика”, – йдеться у заяві.
Зазначається, що цей ганебний злочин – одна з численних причин, чому путін разом з рештою політико-військової верхівки росії повинен постати перед судом за початок повномасштабного вторгнення в Україну, бомбардування українських міст, стрілянину, тортури, зґвалтування та пограбування українського народу.
“Тим часом ми віримо, що мексиканський уряд у будь-якому випадку виконає міжнародний ордер на арешт, передавши вищезазначене судовому органу ООН у Гаазі”, – додали в посольстві.
До слова, 2 червня на президентських виборах у Мексиці вперше в історії країни перемогла жінка – фізик зі ступенем доктора енергетики, ексмер столиці Мехіко, член групи кліматологів ООН, нобелівська лауреатка Клаудія Шейнбаум.
Згодом Мексика запросила владіміра путіна на інавгурацію новообраної президентки.