русский корабльнахуй
 
Україна  08 серпня 2024 10:03 

Ще одне золото на Олімпіаді-2024:  український боксер Олександр Хижняк став переможцем з боксу

підтримай автора: оригінал
15
731
0
На Олімпійських іграх 2024 в Парижі завершилися змагання у боксі у ваговій категорії до 80 кг.
29-річний боксер Олександр Хижняк із Полтави здобув на Олімпіаді в Парижі третю золоту медаль України. У фінальному бою вагової категорії до 80 кг український спортсмен переміг казахстанця Нурбека Оралбая, пише Медіа агентство АСС.
Золото Хижняка - єдина медаль України на боксерському турнірі ОІ.
На рингу в Парижі він послідовно переміг уродженця України Пилипа Акілова, який тепер представляє Угорщину (4:0), бразильця Вандерлея Де Соузу (5:0), а у півфіналі - кубинця Арлена Лопеса, який вигравав «золото» на Іграх у Ріо 2016 років та в Токіо 2021-го (3:2).
Хижняк – єдиний з трьох українських боксерів, який завершив Олімпіаду-2024 з медаллю. Інші двоє наших співвітчизників вибули на старті змагань: Дмитро Ловчинський (вага понад 92 кг) програв нокаутом, а Айдер Абдураімов (вага до 57 кг) програв одноголосним рішенням суддів.
Медаль Хижняка стала восьмою для України на нинішній Олімпіаді.
Відповідно до постанови уряду «Про встановлення нагород спортсменам України – чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їхнім тренерам» Олександр за золоту медаль отримає призові у розмірі 125 тисяч доларів.
Окрім цього, на Хижняка чекає солідна нагорода від Олександра Усика – чемпіона світу за версією WBC, WBA, WBO та IBO. Усик перед початком Олімпіади пообіцяв виплатити золотому призеру з боксу ОІ-2024, який представляє Україну, 80 тисяч доларів.