русский корабльнахуй
 
Новини  07 серпня 2024 16:51 

Шабунін наживається на образі борця з корупцією — опитування УСП

підтримай автора: оригінал
10
441
0
Віталій Шабунін отримав найвищий відсоток негативних оцінок українців порівняно з іншими антикорупціонерами Кожен четвертий респондент (25%) вважає, що очільник «ЦПК» Віталій Шабунін «використовує образ «антикорупціонера» з власною корисною метою».
Такими виявилися результати опитування «Стан корупції в Україні і боротьби з нею», що проведено Українською соціологічною платформою, інформує «Закон і Бізнес».
Дослідження здійснено Українською соціологічною платформою методом CAWI (анкетування онлайн у онлайн-панелі) громадян України віком з 18 років.
Вибірка: 2000 анкет (репрезентативна за віком, статтю та регіоном України). Період збору даних: 3 серпня 2024 р.
Згідно з оприлюдненими даними, В.Шабунін отримав найвищий відсоток негативних оцінок українців порівняно з іншими антикорупціонерами,. Водночас, позитивний вклад В.Шабуніна у боротьбу із корупцію вбачають тільки 7,8% опитаних.
Для порівняння: Дениса Бігуса підозрюють у використовує образа «антикорупціонера» з власною корисною метою» наполовину менше респондентів — 12,4%.
Третина опитаних вважає, що жоден з активістів не має корисних цілей, 23,5% не визначилися з відповіддю.
Як відомо, раніше В.Шабуніна викрили на тому, що він привласнив джип Nissan Pathfinder, переданий як гуманітарна допомога для потреб ЗСУ, та пересувався ним вулицями Києва. Зокрема, суд зобов’язав ДБР зареєструвати відповідне кримінальне провадження. Крім того, ДБР порушило проти В.Шабуніна ще два кримінальні провадження — за фактом підробки документів від НАЗК та ухилення від мобілізації.
Зі слів самого В.Шабуніна, він має «законні підстави», аби не служити. Адже у 9 класі не пройшов медичну комісію — не пропустив дерматолог через родимки на тілі.
Водночас, у «ЦПК», який очолює В.Шабунін стверджують, що саме вони ініціювали та використали «напрацьовані контакти» для отримання Україною винищувачів F-16.