русский корабльнахуй
 
Персоналії  19 червня 2024 20:01 

Керівника ЦПК Віталія Шабуніна хочуть посадити: йому готують підозру за "неявку на військову службу"

підтримай автора: оригінал
19
926
0
олова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін Facebook / ЧЕСНО. Фільтруй суд
З новини “Інтерфаксу” стало відомо, що голові правління Центру протидії корупції (ЦПК) та військовослужбовцю Віталію Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу.
За даними медіа, “підозру може бути оголошено за систематичну неявку військовослужбовця на військову службу й незаконне використання фігурантом автомобіля, придбаного за волонтерські кошти для потреб військових”.
Про те, чому цю підозру слід вважати черговою частиною кампанії проти нього та ЦПК Віталій Шабунін повідомив у своєму Телеграм-каналі.
Зокрема, Віталій Шабунін добровільно мобілізувався в Києві в перші дні повномасштабного вторгнення (25.02.2022).
Окрім добровільної мобілізації у Віталія з першого дня служби є законні підстави для демобілізації, якими він не користується.
За даними Інтерфаксу, голову ЦПК також звинуватять у тому, що він не передав у військову частину авто від благодійного фонду, надане особисто йому як військовослужбовцю.
Проте він і не мав цього робити, адже є дві форми передачі авто: для військової частини (авто ставлять на чорні номери) і військовому особисто (лишається на іноземних номерах).
Саме тому українці бачать навколо так багато старих машин (у випадку Віталія авто – 20 років) на іноземних номерах. Згадана у компроментуючих публікаціях машина наразі знаходиться на Сході служить.
У тих публікаціях, коли атаки були спрямовані не прямо на Шабуніна, дискредитувати намагалися інших антикорупціонерів. Зокрема, йдеться про редактора “Наших грошей” Юрія Ніколова, наразі військового, а в минулому голову антикоркомітету ВРУ Єгора Соболєва, редактора Руху ЧЕСНО Олександра Саліженка тощо.
Подібні ж наклепи у вигляді лжепідозри свідчать про неспроможність ОП витримати критику та справді ефективно управляти країною.
“Татаров, ти країну сплутав… Тієї ж помилки припустились такі близькі тобі Захарченко і Портнов. Нагадую, що останнього (разом з сином призовного віку) ти, Татаров, вже під час широкомасштабного вторгнення випустив з України”, – підсумовує Шабунін.
Що передувало?
У березні цього року Шабунін розповів, що Державне бюро розслідувань зареєструвало проти нього два кримінальні провадження: про ухилення від військової служби та про підроблення документа від Національного агентства з питань запобігання корупції, пише Hromadske.
Антикорупціонер заявив, що в перші дні повномасштабного вторгнення добровільно мобілізувався до лав Збройних сил України. Як доказ він опублікував скан військового квитка, у якому вказується, що військову присягу Шабунін справді склав 25 лютого 2022 року.
Згодом у ДБР підтвердили, що відкрили кримінальне провадження проти Шабуніна на вимогу Шевченківського суду Києва.
Більше про Шабуніна
Віталій Шабунін — голова правління громадської організації «Центр протидії корупції», колишній член партії «Демократичний альянс». Проводить громадську діяльність з 2008 року.
У липні 2020 року Шабунін заявив про підпал його будинку в селі Гнідин Київської області. За словами активіста, його сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід. Однак у поліції зазначили, що на місці не виявили жодних решток вибухових предметів.
Того самого року під дверима квартири матері активіста в Рівному виявили саморобний вибуховий пристрій.