русский корабльнахуй
 
Новини України  06 серпня 2024 19:23 

В усіх підрозділах ЗСУ створять патронатні служби для військових та їхніх родин: що відомо

підтримай автора: оригінал
8
834
0
В усіх бойових бригадах Збройних сил України запровадять штатні патронатні служби, які допомагатимуть членам родин загиблих, зниклих безвісти та полонених військовослужбовців.
Рішення про створення служб ухвалив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, повідомляє Українська правда.
Особливості організації їхньої діяльності затвердили в Концепції впровадження соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у системі цивільно-військового співробітництва ЗСУ.
Патронатні служби діятимуть з 1 жовтня 2024 року в усіх підрозділах ЗСУ і займатимуться:
загальним інформуванням;
супроводом поранених у закладах охорони здоров’я;
координацією та забезпеченням зв’язку із сім’ями полонених, зниклих безвісти чи загиблих (померлих).
"Відповідні підрозділи будуть розгорнуті в складі вже чинних штатних підрозділів цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, які мають окрему структуру та вертикаль на всіх рівнях військового управління", – заявив начальник Центрального управління цивільно-військового співробітництва Олександр Кутков.
Очікується, що до складу співробітників новоутворених служб увійдуть військовослужбовці ЗСУ, які повернулися з полону, отримали травми або за станом здоров’я не можуть брати участь у введенні бойових дій.
Також працівниками служб будуть фахівці, які надаватимуть підтримку з медичного, фінансового, кадрового, психологічного напрямку чи зв’язків з громадськістю.
"Робота служби патронації неймовірно важлива не тільки для поранених захисників та сімей військовослужбовців, але й для усієї бригади. Бо наші оборонці знають, що ні вони, ні сім'ї не залишаться самі, і це підвищує моральний бойовий дух загалом бригади", – додала представниця 3 штурмової бригади старший лейтенант Олена Толкачова.
Редактор: Ангеліна Петльована
6-08-2024, 19:23