русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  06 серпня 2024 15:38 

Довірилася псевдоадвокату: на Буковині шахраї ошукали людей на понад 130 тисяч гривень

підтримай автора: оригінал
10
860
0
На Буковині за минулу добу шахраї ошукали трьох людей. Загальна сума збитків становить 131 тисячу гривень.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
5 серпня до Чернівецького районного управління поліції звернулася 56-річна місцева жителька із заявою про шахрайство. Жінка повідомила, що отримала дзвінок від невідомого, який представився адвокатом і запропонував допомогу у виведенні коштів з інтернет-гаманця. Він надав їй номер банківської картки, на яку потрібно було переказати гроші. Довірившись незнайомцю, заявниця переказала 110 тисяч гривень, після чого зв'язок з ним було втрачено.
Того ж дня жертвою шахраїв стала 36-річна жителька Чернівецького району. Під час продажу товару на одній з інтернет-платформ вона отримала повідомлення від "покупця" з посиланням для оформлення замовлення. Перейшовши за посиланням та ввівши конфіденційну інформацію, жінка втратила 13 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.
47-річний мешканець Сторожинця також втратив кошти. Чоловік отримав повідомлення в соціальній мережі про можливість отримання додаткової грошової допомоги. Перейшовши за фішинговим посиланням і ввівши реквізити банківського рахунку, він втратив 8 тисяч гривень.
Поліція внесла відомості про зазначені випадки до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі тривають досудові розслідування.
Поліцейські Чернівецької області вкотре наголошують, щоб не стати жертвою шахраїв – дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки:
– не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з перерахуванням коштів;
– довіряйте інформації про соціальні виплати тільки на офіційних сайтах установ;
– не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків;
– не передавайте гроші незнайомцям, краще зверніться у відділення банку для поповнення будь-яких рахунків.
Якщо ви все ж таки стали жертвою аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію "102".
Редактор: Алісія Давид
6-08-2024, 15:38