русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  05 серпня 2024 12:00 

"Ввели в оману": на Буковині шахраї ошукали двох жінок на суму майже 114 тисяч гривень

підтримай автора: оригінал
12
634
0
На Буковині шахраї ошукали двох жінок на суму майже 114 тисяч гривень. За цими випадками шахрайства правоохоронці розпочали кримінальні провадження.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
4 серпня 36-річна жителька села Чорнівка звернулася до Чернівецького райуправління поліції з повідомленням про шахрайство. За її словами, їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Він увійшов у довіру до жінки та шахрайським шляхом отримав доступ до її онлайн-банкінгу. Згодом жінка отримала повідомлення про переказ 42 тисяч гривень на невідомий рахунок.
Того ж дня 40-річна жителька Чернівецької громади стала жертвою іншого шахрайства. Під час листування у месенджері невідомий пообіцяв їй грошову допомогу. Він увів її в оману та переконав перерахувати майже 72 тисячі гривень на невідомі рахунки, нібито для оплати послуг кур'єрської доставки.
За цими фактами поліція розпочала кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Співробітники поліції вкотре закликають буковинців дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують на нерозголошенні конфіденційної інформації та в жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі вам рахунки.
Редактор: Алісія Давид
5-08-2024, 12:00