русский корабльнахуй
 
Новини України  04 серпня 2024 21:35 

Штурмують по флангах: у ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

підтримай автора: оригінал
10
641
0
Російська армія втратила у боях за Часів Яр близько двох тисяч військових вбитими та пораненими за попередній тиждень, однак не припиняє спроб захопити місто.
Як розповів в ефірі "Суспільне. Студія" пресофіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, капітан Олег Калашніков, окупанти наразі штурмують місто по флангах.
"Ворог намагається нас протиснути на північному фланзі. Постійно перебувають під його увагою Кліщіївка та Андріївка. Також на Часів Яр через Калинівське. Саме тут вони намагаються просунутись вперед також. Також з півдня, там вони намагаються атакувати Часів Яр через зелені насадження. Також напрямки Іванівське, Ступочки, вони також залишаються незмінними", - розповів він.
Він зазначає, що росіяни відійшли від лобових атак через високі втрати.
"Вони намагались то штурмувати в лоб Часів Яр, то поверталися до охоплення по флангам. На сьогоднішній день вони більше намагаються протиснути нас по флангах. Бо лобові атаки дуже затратні. По втратах за попередній тиждень, то у них було близько двох тисяч загиблими та пораненими, за тиждень до цього — півтори тисячі. Тобто спостерігаємо, що на 500 людей втрат у них збільшилось", — розповів Калашніков.
Однак тиску російська армія не послаблює, не даючи українським військовим перегруповуватись, аби підсилити, зокрема, оборону на Покровському напрямку.
"На нашому напрямку вони намагаються тримати тиск постійно, для того щоб не давати нам розслабитись, не дати можливість перегрупуватись, і щоб ми не мали можливості допомогти нашим сусідам", - зазначив військовий.
Він також додав, що техніку окупанти задіюють слабо, на відстані від лінії зіткнення, позиції українських військових штурмувають в основному піхотою.
Редактор: Аліна Книжник
4-08-2024, 21:35