русский корабльнахуй
 
Новини України  12 липня 2024 17:15 

Ворог трохи змістив увагу з Часового Яру: у ЗСУ розкрили новий пріоритет окупантів

підтримай автора: оригінал
13
577
0
Інтенсивні бойові дії ворога продовжуються біля Часового Яру, але одночасно ворог більше сконцентрував свої зусилля на Торецькому напрямку.
Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.
"Часів Яр стоїть надійно. Місто знаходиться під контролем Сил оборони", - наголосив він.
При цьому зазначив, що за минулу добу було зафіксовано понад 389 обстрілів в районі міста Часів Яр.
"На тому напрямку ворог провів 4 ворожих штурми на місто і 17 штурмів поблизу Часового Яру. Це вже ворог змістив свій акцент на Торецький напрямок. Ворог все одно має інтерес до Часового Яру, однак активні бойові дії розвинув ближче до Торецького напрямку, щоб захопити місто Торецьк. Намагається проводити активні дії на околицях міста і закидує авіацією саме Торецький напрямок", - зазначив Волошин. За його словами, ворогом було викинуто 10 КАБів по тому напрямку.
Речник ОСУВ "Хортиця" також повідомив, що на Часовоярівському напрямку Сили оборони знищили понад 80 окупантів, 109 отримали порання, а двох взято в полон.
Волошин нагадав, що Покровський напрямок не один місяць залишається найгарячішим по всій лінії бойового зіткнення, а загарбники намагаються за підтримки авіації витісняти українські підрозділи із займаних позицій. За його словами, ворог проводить активні бойові дії за ряд населених пунктів, зокрема, Новоолександрівка. "Але сили оборони відбивають атаки ворога на тому напрямку. Він несе чималі втрати. Лише за минулу добу там ворог втратив понад 200 осіб загиблими і пораненими, знищено кілька одиниць бронетехніки, артилерійські системи та мотоцикли, якими окупанти намагалися штурмувати", - додав Волошин.
Редактор: Аліна Книжник
12-07-2024, 17:15