русский корабльнахуй
 
Чернівці  03 серпня 2024 12:11 

Вбивство Фаріон: поліція знайшла будиночок у лісі, яким міг користуватися кілер

підтримай автора: оригінал
10
1k
0
Правоохоронці виявили дачний будиночок у лісовій місцевості.
Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова арештував речі, вилучені поліцією з дачного будинку в рамках розслідування вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Українську правду.
Зазначається, що 21 липня, відпрацьовуючи шляхи підходу та відходу від місця події, у лісовій місцевості в урочищі Голоско в Шевченківському районі Львова, правоохоронці виявили дачний будиночок.
Припускаючи, що всередині можуть бути речі, якими користувався нападник, зокрема його одяг, поліціянти проникли в будинок. Вони знайшли там пластиковий посуд, матрац, дві подушки і покривало, попільничку з чотирма недопалками, пачку з-під сигарет «Мark», картонну коробку в якій була свічка, фольгу, два пластикові стакани та фрагмент паперу, а також сіре покривало, наволочку з-під подушки та простирадло золотого кольору.
Будиночок розташований на ділянках городнього товариства «Малі Голоски».
Розслідування вбивства Фаріон
- Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід 18-річному юнаку, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон: його відправили до львівського СІЗО на 60 діб без права внесення застави.
- Під час оголошення вироку суддя зачитав ім’я підозрюваного — його звати В’ячеслав Зінченко. Він сам своєї провини не визнає і каже, що він «з Фаріон нічого не робив». Хлопця затримали напередодні і підозрюють в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).
- Фаріон убили 19 липня о 19:30 - тоді поліція отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу - нею виявилась мовознавиця.
Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Однак вона померла після 23:00 - не витримало серце.
- Поліціянти опублікували фотографію та прикмети хлопця, який може бути причетним до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон — на вигляд хлопцеві близько 20 років. Мешканці будинку загиблої розповіли, що протягом кількох тижнів бачили підозрілого молодика, який від ранку до вечора сидів на лавці неподалік.
- ЗМІ писали, що головний підозрюваний діяв професійно та міг мати спільників. Поліція, зокрема, перевіряє відео росЗМІ про ймовірну причетність російських неонацистів.