русский корабльнахуй
 
Новини  02 серпня 2024 14:30 

Минулої доби шахраї ошукали трьох буковинців на суму понад 155 тисяч гривень

підтримай автора: оригінал
10
-
-
Житель Вижниччини хотів придбати трактор, а натомість перерахував недобросовісному продавцю понад 140 тисяч гривень. Також цього дня, під час продажу товару в інтернеті, 23-річна чернівчанка перейшла за фішинговим посиланням, в результаті чого з її рахунку зникло понад 7000 гривень. Ще однією жертвою аферистів став 23-річнівчанин, який думав що допомагає родичу, перерахував 8300 гривень на невідомий рахунок. Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними, не довіряти незнайомцям та не перераховувати гроші на невідомі рахунки.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Учора, 1 серпня, до Вижницького райвідділу поліції звернувся 60-річний житель села Замостя. Чоловік розповів, що хотів придбати трактор, оголошення про продаж якого побачив в інтернеті. Зв’язавшись із нібито продавцем, обговорили умови, однією з яких було перерахування 140 тисяч гривень як завдаток. Буковинець погодився та перерахував вище вказану суму коштів на невідомі рахунки.
В подібну шахрайську пастку потрапила 23-річна жителька Чернівців. Як повідомила заявниця співробітникам Чернівецького райуправління поліції, що вона розмістила оголошення про продаж книг на онлайн-платформі. В подальшому їй написав невідомий, який хотів купити товар та надіслав посилання для оформлення онлайн-доставки. Жінка перейшла за фішинговим посиланням та ввела реквізити банківської картки. Внаслідок з її рахунку зникло понад 7000 гривень.
Також цього дня із заявою про шахрайство до поліції звернувся 23-річний житель обласного центру. Хлопець повідомив, що отримав SMS від нібито батька з проханням терміново позичити гроші. Чернівчанин без вагань перерахував 8300 гривень на невідомий рахунок, думаючи що допомагає родичу. Однак, в подальшому дізнався, що аккаунт батька зламали аферисти.
За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.