русский корабльнахуй
 
Чернівці  02 серпня 2024 09:46 

Буковинка, яка стала посмертним донором, врятувала життя трьом людям

підтримай автора: оригінал
13
1.2k
0
Скриншот із відео
Її органи - печінку та дві нирки, трансплантували людям, яким це було необхідно.
31 липня в ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» відбувся мультиорганний забір донорських органів, пише Медіа агентство АСС з посиланням на фейсбук-сторінку закладу.
67-літню пацієнтку госпіталізували до лікарні з геморагічним інсультом. На жаль, хвороба виявилась несумісною з життям, й попри старання медичних працівників, у жінки діагностували смерть мозку.
У такому стані серцебиття підтримується тільки за допомогою дихальної апаратури та великої кількості лікарських засобів, пояснюють фахівці.
«Згідно з медичними стандартами та протоколами, у разі діагностики смерті мозку, пацієнта розглядають як потенційного донора. Як тільки родичі дають згоду, починається підбір реципієнтів через електронну базу та підготовка до всіх етапів трансплантації», - йдеться у повідомленні.
У цьому випадку забір органів проводили три команди – фахівці Національного наукового центру хірургії та трансплантології ім. О. Шалімова НАМН України, які терміново прилетіли до Чернівців гелікоптером, а також фахівці Першого медичного об’єднання міста Львів та Чернівецької обласної клінічної лікарні.
Фахівці провели забір печінки та двох нирок.
Всі органи успішно трансплантували
Печінку пересадили в Києві, одну нирку – у Львові, а іншу нирку – у Чернівцях, у нашій лікарні.
«Так, завдяки свідомому рішенню рідних буковинки, вдалось врятувати відразу три життя. Адресуємо рідним донора співчуття з приводу важкої втрати та водночас висловлюємо щиру вдячність за свідоме ставлення до донорства та розуміння важливості розвитку трансплантації в Україні», - зазначають у дописі.