русский корабльнахуй
 
Здоров'я  02 серпня 2024 09:10 

Неймовірно! Як буковинка після своєї смерті врятувала життя трьом людям

підтримай автора: оригінал
17
901
0
31 липня до Чернівецької обласної клінічної лікарні госпіталізували 67-річну буковинку з геморагічним інсультом. На жаль, хвороба виявилася несумісною з життям. Жінці діагностували смерть мозку, попри зусилля медичних працівників.
У такому стані серцебиття підтримується лише за допомогою дихальної апаратури та великої кількості лікарських засобів. Тож родичі жінки дали згоду на донорство.
Після цього у медзакладі одразу почали підбір реципієнтів через електронну базу та підготовку до трансплантації.
Забір органів здійснили три команди – фахівці Національного наукового центру хірургії та трансплантології ім. О.Шалімова НАМН України, які терміново прилетіли до Чернівців гелікоптером, а також фахівці Першого медичного об’єднання міста Львів та Чернівецької обласної клінічної лікарні.
Лікарі успішно пересадили печінку та дві нирки. Печінку трансплантували у Києві, одну нирку – у Львові, іншу – у Чернівецькій обласній клінічній лікарні.
Завдяки свідомому рішенню рідних буковинки медики врятували три життя. Дякую їм та висловлюю щирі співчуття з приводу важкої втрати. Пишаюся, що на Буковині працюють лікарі, які розвивають трансплантологію та повертають надію тим, хто перебуває на межі відчаю, - написав на своїй сторінці у Фейсбук голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.
Фото: Фейсбук Олексія Бойка