русский корабльнахуй
 
Здоров'я  31 липня 2024 01:00 

Чоловікам старше 50 років варто уникати певний вид сиру: який він та чому небезпечний

підтримай автора: оригінал
7
3.3k
0
Чоловікам за 50 років варто бути обережними з видом сиру, який вони вживають. Йдеться про найменше поживну версію натурального - плавлений сир.
Як пише healthdigest, сирні продукти, до яких він відноситься, зазвичай мають додаткові жири та сіль. Це має практичне значення: покращує стабілізацію та плавкість при нагріванні, а також забезпечує довший термін зберігання.
Підвищений ризик для здоров’я через надлишок натрію та жиру
Коли чоловік досягає 50 років, його тіло починає інакше реагувати на деякі інгредієнти та поживні речовини, ніж це було, коли йому було 40 або 30 років. Крім того, вік підвищує ймовірність виникнення певних захворювань і станів. Так, високий кров’яний тиск (гіпертонія) і надмірна вага – це дві проблеми, з якими часто стикаються дорослі старше 50 років. Вміст натрію та жиру в сирних продуктах може сприяти обом цим проблемам.
Згідно зі статтею в Nutrients за 2019 рік, було доведено, що надмірне споживання натрію викликає або загострює гіпертонію. При цьому дієта з обмеженим вмістом натрію пов’язана з покращенням серцево-судинної системи. Що стосується жирів, Національний інститут старіння радить їсти продукти, які не містять багато насичених жирів у віці старше 50 років.
Чим замінити плавлений сир
Козячий сир може не виглядати, не смакувати й не працювати так само як плавлений сир, але здатен бути його розумною заміною.
Відповідно до WebMD, козячий сир наповнений рибофлавіном, калієм, кальцієм, міддю та пробіотиками. Це означає, що ви отримаєте максимальну поживну цінність сиру, який ви їсте. Це добре, особливо якщо ви прагнете схуднути.
У дослідженні 2020 року, опублікованому в Nutrients, учасники чоловічої статі з надмірною вагою, які їли 60 грамів козячого сиру, збагаченого поліненасиченими жирними кислотами, протягом 12 тижнів відчули підвищення рівня ліпопротеїнів високої щільності - так званого "хорошого холестерину".
Редактор: Євгеній Пірожков
31-07-2024, 01:00