русский корабльнахуй
 
Здоров'я  07 липня 2024 01:00 

Названо вітамін №1, який гарантує довголіття

підтримай автора: оригінал
17
11.7k
0
Для людей, старших за 60 років, отримання достатньої кількості вітамінів і поживних речовин має вирішальне значення для продовження життя і зниження ризику хронічних захворювань і травм.
"З віком в організмі відбуваються зміни, які можуть вплинути на засвоєння вітамінів і поживних речовин і на те, як вони використовуються організмом", - пояснив геріатричний медбрат Національної ради з проблем старіння Крістофер Норман, пише Parade.
Він зазначив, що достатня кількість вітамінів і мінералів у раціоні може допомогти підтримувати рівень енергії, імунну функцію і знизити ризик розвитку деяких хронічних захворювань. Крім того, уважне ставлення до споживання вітамінів може допомогти зберегти здоров'я кісток, когнітивні функції та загальний життєвий тонус.
Норман зазначив, що є один вітамін, якого людям, старшим за 60 років, часто бракує, і він має вирішальне значення для загального здоров'я і благополуччя. Він назвав вітамін №1, який люди, старші за 60 років, повинні отримувати більше.
Найкращий вітамін для людей старше 60 років
"Я рекомендую вітамін D людям старше 60 років, якщо у них дефіцит вітаміну в крові", - зазначив Норман.
Він додав, що багато дорослих відчувають дефіцит вітаміну D. Дослідження 2023 року підтвердило, що кожна п'ята людина середнього і старшого віку відчуває дефіцит вітаміну D. Ось чому це проблема. "Вітамін D відіграє важливу роль у підтримці здоров'я кісток, допомагаючи організму засвоювати кальцій. Він також підтримує функцію м'язів, що може допомогти запобігти падінню, і важливий для імунної функції, яка може допомогти захистити від хвороб та інфекцій, до яких ми можемо стати більш сприйнятливими з віком", - розповів Норман.
Результати великого дослідження, проведеного 2022 року за участю понад 307 тис. осіб віком від 37 до 70 років, виявили зв'язок між дефіцитом вітаміну D і ймовірністю передчасної смерті.
Скільки вітаміну D потрібно людям старше 60
Тут важливий індивідуальний підхід, проте Норман дав кілька загальних порад. "Для дорослих, старших за 60 років, рекомендація становить від 600 до 800 МО (міжнародні одиниці)", - зазначив Норман, додавши, що може знадобитися і більша доза, якщо людина перебуває на сонці мало.
Загалом цей вітамін краще отримувати через їжу і вплив сонячного світла. Норман назвав продукти з вітаміном D:
Лосось, скумбрія і сардини;
Яєчні жовтки;
Молочні продукти;
Збагачені крупи.
Редактор: Євгеній Пірожков
7-07-2024, 01:00