русский корабльнахуй
 
Чернівці  30 липня 2024 14:40 

На Буковині дозволи на перебування у 5-кілометровій прикордонній смузі видають із затримкою

підтримай автора: оригінал
16
3.8k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Звернення на отримання дозволу Чернівецький прикордонний загін має розглядати у 10-денний термін, проте деколи люди отримують відповіді значно пізніше. У чому причина та як це пояснюють прикордонники - читайте в матеріалі Медіа агентства АСС.
На Буковині в’їзд, перебування, проживання, проведення робіт і пропуск до 5-кілометрової прикордонної смуги здійснюється на підставі дозволу Державної прикордонної служби.
У разі, якщо людина перебуває у прикордонній смузі, але не має дозволу, її можуть притягнути до адміністративної відповідальності, що передбачає накладення штрафу у розмірі від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів на громадян, а на посадових осіб - від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів.
Щоб отримати дозвіл потрібно звернутись до Чернівецького прикордонного загону. Звернення мають опрацювати в термін 10 робочих днів. Проте трапляються випадки, коли люди отримують дозволи значно пізніше.
Як розповів у коментарі Медіа агентству АСС помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв, це пов'язано з великою кількістю звернень, які до них надходять:
«Дуже багато звернень, їх тисячі в обробці. Цей процес має багато факторів: механічно по заяві зробити дозвіл неможливо, кожну потрібно перевіряти окремо, люди для цього дають документи. Кожну заяву уважно перечитуємо, аби не порушувати накази. Є й моменти, коли звернення від громадян потрібно конкретизувати, або коли вони не правильно складені відповідно до законодавства, або коли додаються не всі документи. Це значно затягує процес - потрібно зв'язуватись з людьми, щоб вони або переробляли заяви, або додавали документи, яких не вистачає».
За словами Ігоря Заруднєва, кожна заява займає різний термін опрацювання. Деякі звернення, які написані відповідно до всіх норм та не мають порушень, розглядають швидше. Бувають заяви, наприклад туристичні, де в додатку окрім заявника написано ще декілька десятків імен, кожне з яких необхідно перевірити, відповідно такі заяви розглядають довше, адже вони потребують більше часу на опрацювання.
Додамо, у разі неправильного оформлення заяви прикордонники можуть відмовити у наданні дозволу на перебування у 5-кілометровій смузі. Не дати дозвіл можуть також, якщо у людини проблеми з документами або вона притягалась до відповідальності за порушення законодавства.
Станом на 30 липня Чернівецький прикордонний захід опрацював та видав понад 13 з половиною тисяч заяв.