русский корабльнахуй
 
Чернівці  10 червня 2024 12:42 

За перебування у прикордонній смузі без дозволу на Буковині вже оштрафували 30 людей

підтримай автора: оригінал
20
2.8k
0
Фото з відкритих джерел
Як зазначають прикордонники, до адміністративної відповідальності притягають тих осіб, яких вже неодноразово попереджали про необхідність отримання дозволу.
На Буковині в’їзд, перебування, проживання, проведення робіт і пропуск до 5-кілометрової прикордонної смуги здійснюється на підставі дозволу Державної прикордонної служби. Від початку дії цієї норми, тобто від січня 2024 року, Чернівецький прикордонний загін видав понад 5 тисяч дозволів.
У разі, якщо людина перебуває у прикордонній смузі, але не має дозволу, її можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Так, на Буковині через порушення цієї норми оштрафували вже 30 людей. Про це в коментарі Медіа агентству АСС розповів Костянтин Ліснік, пресофіцер Чернівецького прикордонного загону.
Він зазначив, що штрафують тих людей, яких вже неодноразово попереджали про необхідність отримання дозволу, проте це ігнорувалось:
«Ми намагаємось лояльно ставитись до всіх громадян, проводимо оповіщення населення, роз'яснювальну кампанію. І ці 30 адміністративних протоколів винесені тим явним порушникам, яких ми неодноразово усно попереджали».
Відповідальність за перебування у 5-кілометровій прикордонній смузі без дозволу, згідно зі ст. 202 КУпАП, передбачає накладення штрафу на громадян від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів, а на посадових осіб - від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів. У разі повторного правопорушення, зазначає Костянтин Ліснік, розмір штрафу збільшується.
У яких випадках можуть відмовити в наданні дозволу
- Людина раніше здійснювала спробу незаконного перетину кордону;
- Особа була помічена на контрабанді або спробі незаконного переміщення товарів за кордон;
- Громадянин був причетний до незаконного переправляння людей за кордон;
- Людина перебуває у розшуку.
Щоб отримати дозвіл потрібно звернутись до Чернівецького прикордонного загону. Звернення розглядають в термін 10 робочих днів.