русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  30 липня 2024 09:31 

Виїхав до Росії та підтримує Путіна: буковинця засудили за пропаганду

підтримай автора: оригінал
15
2.2k
0
Буковинця, який ще у 2014 році виїхав до Росії та поширює там проросійські наративи, Служба безпеки України засудила до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Про це повідомляє Управління СБ України в Чернівецькій області.
Чоловік проживав у Сторожинці, проте виїхав у 2014 році та почав вести активну пропагандистську діяльність.
"Інтернет-агітатор створив та адмініструє у забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники" спільноти "пехотинцы путина" і "Буковина - Святая Русь". Він систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що в Україні живуть "терористи, фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично" та "розганяв" інші наративи кремля.
Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України зловмисник ще більше активізував свою діяльність. Він не просто заперечував збройну агресію держави-агресорки, а систематично закликав до загарбницької війни і знищення українців. Поруч із тим, він возвеличує Путіна як "збирача земель російських", а його дії називає "подвигом", - повідомили в СБУ.
Суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) ККУ і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Вирок набрав законної сили.
Редактор: Євгеній Пірожков
30-07-2024, 09:31