русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  29 липня 2024 09:18 

Тільки шість українських пілотів навчилися літати на F-16, - The Telegraph

підтримай автора: оригінал
11
711
0
Лише шість українських пілотів закінчили програму навчання польотам на винищувачах F-16, які мають бути доставлені Україні в серпні.
Загалом цього року Україна отримає тільки одну ескадрилью F-16, приблизно 20 винищувачів, а це набагато менше, ніж вона розраховувала, пише The Telegraph.
Telegram-канал Fighterbomber, що спеціалізується на авіації, заявив, що з шістьма пілотами Україна зможе задіяти тільки 2 винищувачі одночасно, тому що "пілот не може працювати цілодобово".
"Два пілоти - це максимум 10 бойових вильотів на день загалом. Для всієї України 10 вильотів F-16 - це ніщо", - констатували в Fighterbomber.
Український президент Володимир Зеленський та українські військові висловили розчарування ситуацією із західними винищувачами, наголосивши, що цього надто мало і надто пізно. Вони зазначили, що коли F-16 нарешті прибудуть в Україну, вони не стануть вирішальними факторами, як сподівалися.
Одна з причин полягає в тому, що вони будуть розгорнуті в оборонних цілях, оскільки РФ, як і раніше, контролює небо і встановила системи ППО по всій лінії фронту, що піддає ризику F-16. "Ми не будемо використовувати винищувачі занадто близько до росіян через загрозу протиповітряної оборони", - повідомив один з українських чиновників.
Редактор: Аліна Книжник
29-07-2024, 09:18