русский корабльнахуй
 
Новини України  04 серпня 2024 17:35 

Зеленський очікує, що партнери розширять навчання українських пілотів на F-16

підтримай автора: оригінал
14
553
0
Президент України Володимир Зеленський очікує, що міжнародні партнери розширять платформу навчань українських пілотів та інженерів на багатоцільових винищувачах F-16. Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав журналістам.
Зокрема, у президента запитали, які саме виконують завдання перші F-16, які вже прибули до України, і чи достатню кількість цих літаків отримала Україна.
"Я не можу поки що детально вам сказати, які саме завдання будуть виконувати або вже виконували наші перші літаки F-16. Не маю права це коментувати", - сказав Зеленський.
Водночас, президент зазначив, що партнери України з Коаліції спроможностей розвитку Повітряних сил ЗСУ знають, яка кількість літаків потрібна Україні.
"Поки що, та кількість, яка є в Україні, поки що та кількість пілотів, які вже навчені - цього ще недостатньо. Позитив є в тому, що ми очікуємо додаткових F-16. Позитив є в тому, що багато наших хлопців зараз навчаються", - сказав Зеленський.
Він уточнив, що існують різні формати тренування та навчань, а також різні стадії.
"Усе, над чим ми працюємо - я дуже вірю, що партнери знайдуть можливість це розширити - платформу тренувань і навчання для наших пілотів. Не тільки пілотів, хлопців-інженерів тощо. Це для нас дуже важливо", - сказав Зеленський.
Редактор: Аліна Книжник
4-08-2024, 17:35