русский корабльнахуй
 
Новини  28 липня 2024 15:54 

До 190-річниці з дня народження Юрія Федьковича на Буковині презентують документальний фільм

підтримай автора: оригінал
15
726
0
А ще проведуть мистецькі та освітні заходи
У Чернівецькій обласній військовій адміністрації відбулося заключне засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 190-річниці з дня народження видатного українського письменника Юрія Федьковича, яку відзначатимемо 8 серпня.
Про це повідомляє Чернівецька ОВА.
Серед запланованих заходів: видання та презентація інформаційно-ілюстративної брошури «Там, де смереки тягнуться до зір…», презентація біографічного фільму про особистість Юрія Федьковича в долі українського народу «Федькович» #ВеликіБуковинці, імпреза та виставка «Музи Федьковича».
Жінки в долі Юрія Федьковича, образи яких згенеровано за допомогою штучного інтелекту відеоподкаст, краєзнавчі читання і традиційне літературно-мистецьке свято «Шовкова Косиця», конкурс відео робіт, серія аудіоказок «Казки від Федьковича», тур Чернівецького академічного облукрмуздрамтеатру ім. Ольги Кобилянської територіальними громадами області із виставою «Запечатаний двірник» та інші цікаві заходи.
На засіданні розглянули ряд ключових організаційних питань, зокрема затвердили план заходів з підготовки та відзначення 190-ї річниці з дня народження Юрія Федьковича. Більшість інформаційних, мистецьких та освітніх заходів, присвячених життю і творчості Юрія Федьковича в області відбудуться у серпні, частина – у вересні та жовтні нинішнього року.