русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  06 серпня 2024 11:11 

Розкажуть про три періоди життя: у Чернівцях презентують фільм про Юрія Федьковича

підтримай автора: оригінал
15
1.3k
0
У Чернівцях 8 серпня у "Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука" покажуть фільм "Федькович" режисера Івана Даніліна.
Про це повідомляє Чернівецька ОВА.
Цьогоріч на державному рівні відзначаються 190 років із дня народження письменника, етнографа, фольклориста та драматурга Юрія (Осипа) Адальбертовича Федьковича.
"Федькович" – це фільм про життя буковинського письменника, етнографа, громадського діяча Юрія Федьковича та про його внесок у літературу й культуру України.
Зйомки відбувалися у приміщенні редакції газети "Буковина", адже саме Юрій Федькович був головним редактором ХІХ століття у цій першій українській газеті краю.
У документальному фільмі показали декілька десятиліть із життя Юрій Федьковича із деякими художніми елементами.
За сюжетною лінією висвітлили три періоди життя Юрія Федьковича: малий Федькович, Федькович середнього віку, коли він був у війську, та Федькович – редактор газети "Буковина".
Загалом знімальний період тривав 10 днів, 5 з них були в приміщенні редакції газети "Буковина", 2 дні – на високогір’ї Карпат у Путилі, на родинному обійсті Федьковичів у його хаті, решта - на ще декількох відомих локаціях у Чернівцях.
Редактор: Людмила Осадчук
6-08-2024, 11:11