русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  28 липня 2024 12:40 

У Чернівцях відбувся тренінг із протидії домашньому насильству – фото

підтримай автора: оригінал
10
1.4k
0
Фото: МБ
У Чернівцях відбувся тренінг "Домашнє насильство НЕ приватна справа". Він проходив у кар’єрному та бізнес-хабі "ВОНА хаб".
Про це повідомляє molbuk.ua
Спікеркою тренінгу виступила Яна Твереза, кар'єрна радниця національного "ВОНА хаб". Вона надала учасникам механізми, інструкції та поради, як діяти у випадках домашнього насильства та як допомогти своїм колегам у подібних ситуаціях.
Тренінг складався з кількох основних блоків:
– Розуміння домашнього насильства: причини, поширеність, вплив на життя та чому це є проблемою на робочому місці.
– Попереджувальні ознаки: як визначити, хто може зазнавати насильства або вчиняти його, та фактори ризику.
– Застосування конструктивних та ефективних дій.
– Ресурси підтримки постраждалих на рівні держави, громади та компанії.
Довідка
У 2019 році UNFPA провело дослідження, яке показало, що від домашнього насильства страждає четверта частина персоналу (80% з них – жінки). У третині випадків насильство продовжується на робочому місці, ставлячи під загрозу життя і здоров’я інших членів колективу. Половина опитаних сказали, що у випадку насильства звернуться за допомогою до колег чи друзів.
"ВОНА хаб" – це проєкт UNFPA, що реалізується благодійною організацією "Butterfly" за підтримки Департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради та фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID. Проєкт спрямований на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, які постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства.
З моменту створення у 2020 році "ВОНА хаб" надав професійні індивідуальні консультації близько 3000 жінок. Після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року проєкт розширився, створюючи офлайн хаби у п'яти містах України, щоб допомогти жінкам, які постраждали від війни, знайти точку опори для відбудови життя та економічної самостійності.
Редактор: Алісія Давид
28-07-2024, 12:40