русский корабльнахуй
 
Здоров'я  27 липня 2024 01:15 

Цей смачний фрукт допоможе знизити ризик утворення тромбів

підтримай автора: оригінал
29
1.2k
0
Популярні фрукти банани, які обожнюють, чимало людей, дуже корисні для здоров'я. Також цей продукт може попередити ризик виникнення тромбозу.
Про це повідомляє National Institutes of Health.
Що показало дослідження про банани
Якщо з'їдати по одному банану зранку, в обід та на вечерю, ризик утворення тромбів і інсульту може зменшитися на 21%.
Це пояснюється тим, що банани забезпечують організм необхідною порцією калію, який відіграє ключову роль у зниженні ризику тромбоутворення.
Експерти вважають, що отримання 1600 мг калію на добу через банани або інші продукти, що містять цей елемент, може знизити ймовірність інсульту на 21%.
Які корисні властивості мають банани
– Знижують кров'яний тиск і підтримують здоров'я серця.
– Допомагають при печії, оскільки діють як природні антациди, які зв'язують кислоти, що робить їх корисними для шлунка.
– Містять багато заліза, що сприяє загальному здоров'ю організму.
– Є джерелом енергії, завдяки своєму складу.
– Полегшують запори, завдяки високому вмісту харчових волокон, що сприяють регулярним випорожненням.
– Заспокоюють нерви завдяки вмісту вітаміну В.
– Регулюють температуру тіла.
До речі, триптофан, що міститься в бананах, перетворюється в серотонін, який допомагає підвищити настрій і зменшити симптоми депресії.
Банани є хорошим джерелом швидко засвоюваних вуглеводів, що забезпечують організм енергією, особливо корисно для активних людей і спортсменів.
Редактор: Алісія Давид
27-07-2024, 01:15

Схоже


14 жовтня 2024 20:24 
Здоров'я 5 продуктів, які завдають шкоди артеріям та утворюють тромби

02 листопада 2024 01:15 
Здоров'я Можна їсти щодня: три продукти, які знижують ризик утворення тромбів

23 жовтня 2024 11:11 
Здоров'я Вживайте один зубчик часнику щодня: лікар назвав продукти, які зменшують утворення тромбів

24 жовтня 2024 03:06 
Здорово У МОЗ дали поради як зменшити ризик утворення тромбів

29 жовтня 2024 14:58 
Здоров'я Продукти, які можуть знизити ймовірність утворення тромбів: від часнику до куркуми