русский корабльнахуй
 
Новини світу  26 липня 2024 21:37 

У Парижі стартували Олімпійські ігри-2024: вперше церемонію відкриття провели на воді

підтримай автора: оригінал
16
1.1k
0
У Парижі відбулася церемонія відкриття цьогорічних літніх Олімпійських ігор, офіційно давши старт найбільшій спортивній події у світі. Цьогоріч церемонію вперше проводять не на стадіоні, а на воді.
Про це повідомили організатори Олімпіади-2024, пише Громадське.
Замість звичної траси дорогою для відкриття Олімпійських ігор стала річка Сена в Парижі. Для цього Міжнародному олімпійському комітету навіть довелося міняти правила Олімпійської хартії, замінивши "олімпійський стадіон" на "місце церемонії відкриття" в тексті.
Трибунами для глядачів цьогоріч слугують набережні. Довжина параду та живого шоу, організованого в Парижі, сягає 6 кілометрів. Вздовж Сени встановили майже сотню гігантських екранів. А для перевезення всіх делегацій уздовж річки залучили 85 човнів.
Нагадаємо, літні Олімпійські ігри в Парижі триватимуть з 26 липня до 11 серпня 2024 року.
На церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі український прапор нестимуть тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук.
Від України цьогоріч виступають 140 спортсменів — це найменша кількість в історії українців на Олімпійських іграх (перед цим антирекорд був на Іграх у Токіо у 2021 році зі 155 атлетами).
Україна буде представлена майже в усіх видах спорту, окрім ігрових: там здобути ліцензії не вдалося. За видами спорту українці найкраще представлені в легкій атлетиці — там аж 25 спортсменів. У важкій атлетиці та бадмінтоні — лише по одному.
Редактор: Людмила Осадчук
26-07-2024, 21:37